Tema: tillgänglighet

admin Okategoriserade Leave a Comment

Kom och uppmärksamma Internationella funktionshinderdagen tillsammans med F! Uppsala!

Tema: tillgänglighet och krockar med vardagen och politiken

▼▼▼
I samverkan med Sensus Studieförbund uppmärksammar vi detta viktiga datum med 2 föreläsningar som utifrån olika funktionsvariationer berättar hur politiken behandlar tillgänglighetsfrågor, rättigheter för personer med funktionsvaritioner samt bemötandet av intresseorganisationers påverkansarbete.

FÖRELÄSARE:

Maria Mignell
Vice Ordförande i Neuroförbundet Uppsala-Knivsta. Maria Mignell har engagerat sig mycket i färdtjänstfrågor som hon upplever som dåligt fungerande. Det är en mänsklig att kunna förflytta när och hur man vill, enligt Maria Mignell. Tid: 13.00 – ca. 13.45

Fredrik Larsson
Ordförande för HSO Uppsala Kommun. Fredrik Larsson är synskadad och kommenterar ibland tillgänglighetsfrågor i media. HSO behandlar frågor rörande funktionsnedsattas rättigheter. I ett antal år har HSO Uppsala utbildat snöröjare i tillgänglighet. Tid: 13.55 – ca. 14.40.

▼▼▼


Plats: Sensus Studieförbund, Västra Ågatan 16
Tid: Lördagen den 3 december, 13.00 (dörrarna öppnas kl 12.30)
Fika: Veganskt och glutenfritt
Tillgänglighet: Lokalen är tillgänglig för rullstol med hiss, dörröppnare och tillgängliga toaletter finns. Hissentrén är i gränden bredvid huvudingången. Blindskrift saknas i hissen. Hörslinga finns ej.

Vi ses där!
F! Uppsala

Kommentera